nedelja, 3. junij 2012

9. svetovni kongres za poškodbo možganov v Edinburghu na Škotskem

Od 20. do 25. marca 2012 sva se Irena Reberšak in Danielle Jagodic udeležili 9. svetovnega kongresa za poškodbo možganov v Edinburghu na Škotskem (www.internationalbrain.org). Sredstva, ki so omogočila udeležbo smo pridobili od CMEPIUSa (www.cmepius.si).

Irena Reberšak je imela 2 aktivna prispevka:
Slovenski model dnevnih centrov za osebe po pridobljeni možganski poškodbi (plakat).
Na povabilo organizacije CARF (www.carf.org) za akreditacijo standarda kakovosti je bila sooblikovalka in aktivna udeleženka delavnice o Etičnih načelih (Neuroethical Lessons for Brain injuryy Providers Managing Professional Relationships,) katere predsedujoči je bil John Banja (USA) in soizvajalke Cathy Johnson (UK), Barbara O'Conell (Ireland), Victoria Quinn (UK), Irena Reberšak (Slovenija) ter uvodničarka Chris MacDonell (USA).

Danielle Jagodic je v mnogih diskusijah predstavila projekt usposabljanja za delo z osebami po pridobljenih možganksih poškodbah - ABI (www.abi-project.eu), projekt ozaveščanja o možganih POM (www.pom.si) ter skupno evropsko iniciativo partnerjev iz 10. držav BINE (Brain Injury Network Europe).

Srečali sva se z bivšimi in bodočimi projektnimi parterji. Sestajali smo se člani EBISa (evropskega združenja za poškodbe možganov) in razpravljali o možnostih izboljšav delovanja organizacije. Pridobili sva, mnogo različnih pomembnih informacij, kontaktov in povezav.

galerija slik

Ni komentarjev:

Objavite komentar