nedelja, 3. junij 2012

Konferenca »Kam peljejo naši možgani?«

15. marca je potekala že 3. nacionalna konferenca o dolgotrajni pomoči osebam po pridobljenih možganskih poškodbah z naslovom »Kam peljejo naši možgani?«. Konference, na kateri smo govorili o vožnji po možganski poškodbi, se je udeležilo 84 oseb.

Na konferenci nam je mag. Justinek iz Agencije za varnost prometa predstavil zakonodajo s področja vozniškega dovoljenja, nato pa smo udeleženci opredelili probleme, za katere menimo, da se pojavljajo na področju vožnje po možganski poškodbi. Prof. dr. Pirtošek iz UKC LJ je predstavil delovanje možganov v procesu vožnje, prof. dr. Zupan iz URI Soča pa je v svojem prispevku predstavil ocenjevanje vozniških sposobnosti po poškodbi. Svojo izkušnjo s poškodbo in željo po vožnji je z udeleženci konference delil Matej David, uporabnik centra Zarja. Vodja Centra Zarja Kajuhova Sabina Gombač je skozi konkreten primer predstavila vožnjo po poškodbo z vidika dolgotrajne rehabilitacije, dr. Radonjičeva je govorila o tveganju, ki ga vožnja po poškodbi prinaša, svojo osebno izkušnjo pa je predstavila tudi Janja Nagode, uporabnica Centra Zarja. Tuji gostje, ki so na konferenci sodelovali v okviru študijskega obiska, so predstavili ureditev na področju vožnje v svojih državah, sledila pa je diskusija, v kateri smo prišli do zaključkov konference. Zaključke bomo objavili in posredovali vsem pristojnim ter jih pozvali k sodelovanju za ureditev in aktivno delovanje na tem področju.



Program konference je verificirala in točkovala Socialna zbornica Slovenije kot program stalnega strokovnega usposabljanja.
Vsem predavateljem se zahvaljujemo za zanimiva predavanja, udeležencem pa za aktivno udeležbo.
Zahvaljujemo se tudi vsem donatorjem, ki so z različnimi materiali omogočili izvedbo konference.

Naši donatorji in podporniki dogodka:
                                                                    


galerija slik

Ni komentarjev:

Objavite komentar